גלי חום בגיל 25

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/04/2006 | 03:15 | מאת: שירי

שלום דר' אדמון, אני בת 25 וסובלת מגלי חום בתכיפות של כל כמה שעות. יש לציין שעברתי לפני כשנתיים לפרסקופיה ovarian cyst . בשנתיים האחרונות סבלתי הרבה מדלקות שתן נישנות ולפני חודש אושפזתי בבי"ח במהלך טיול בחו"ל ,מאחר והקאתי המון והיה לי חום . הדיאגנוזה היתה : female pelvic inflammatory diesese. טופלתי באנטיביוטיקה למשך שבוע. לאחר חודש,אובחן אצלי פטריה וגינלית(קנדידה) וכן, דלקת חריפה בדרכי השתן.טופלתי בדיפולקן לקנדידה ובאנטיביוטיקה למשך שבוע. לאחרונה אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה בצד של השחלות ומנפיחות. אני נמצאת בחו"ל ולא ממש יודעת מה עליי לעשות. המערכת הרפואית כאן מפחידה אותי דר' אדמון רציתי בבקשה לדעת, 1)ממה נובעים הגלי חום בגיל שלי?האם יש קשר בין הסימפטומים שהזכרתי? 2)איך ניתן לטפל בבעיה שלי? מה את ממליצה שעליי לעשות? אולי אולטראסאונד...? אני זקוקה בבקשה לעזרה, אודה לך על תשובה מהירה המון תודה שירי

06/04/2006 | 07:58 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך שירי ממה שסיפרת עברת ארוע של דלקת באגן - pelvic inflammatory disease וכפי שקורה לעתים קרובות, כתופעת לוואי לא רצוייה של האנטיביויטיקה, פיתחת פטרת בנרתיק, על רקע הרס של הפלורה הטבעית - אותם "חיידקים טובים" המצויים בנרתיק וניזוקים מאנטיביוטיקה. דלקות בשתן - נובעות לרוב לשתייה לא מספקת. גלי החום שלך אינם מוסברים מהתלונות שלך ואינם אופייניים. בכל זאת, כדאי שתמדדי חום - שלא יתברר כי את מסתובבת עם חום גבולי ומפרשת זאת כגלי חום התחילי עם שני תוספי מזון - פרוביוטיק - המכיל חיידקי אצידופילוס/לקטובצילוס, לבנייה מחודשת של הפלורה הטבעית בנרתיק, ובקרנברי - למניעת דלקות בשתן, והקפידי על שתייה מרובה. בכל מקרה, דומני שכדאי שתראי רופא - נסי לברר בשגרירות הישראלית הקרובה על רופא/ה דוברי עברית או לפחות אנגלית טובה , המוכרים להם וגשי להבדק. תהני מהטיול דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם