גלולות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/12/2005 | 12:22 | מאת: שרית

שלום, אני בת 23. הרופאה נתנה לי בהתחלה גלולות מליאן, אבל לאחר כחודש שבו היו לי כתמים רבים היא החליפה לי לגינרה. גלולה זו גרמה לי לתופעות לוואי וביקשתי להחליף אותי. היא נתנה לי פמינט. לקחתי אותה כ-19 יום ולפני שלקחתי את הכדור ה-20 הופיעו לי כתמים שהמשיכו למחזור (כך שלא המשכתי לקחת את הכדור ה-20 וה-21). שאלתי היא האם אני יכולה לסמוך על הגלולה כמונעת הריון או שעליי להחליף אותה שכן אם קיבלתי מחזור תוך כדי לקיחת הכדורים אני חוששת להתחיל שוב בחפיסה השניה בעוד כמה ימים כי אני לא מעוניינת כרגע בהריון. מה עושים?

13/12/2005 | 00:12 | מאת: ד"ר דליה אדמון

13/12/2005 | 00:16 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שרית שלום רב קורה לעתים שיש צורך לעבור מספר גלולות עד שמוצאים את הגלולה המתאימה לך, וכל הכבוד שהתמדת - היות וכך תהני מהגנה המיטבית כנגד הריון בלתי רצוי. היות וחשת בטוב עם גלולות פמינט ולא דיממת במהלך הלקיחה אלא ממש לקראת הסיום - אין מקום בשלב זה לשנות שוב גלולה. התחילי כעבור בדיוק שבוע מהגלולה האחרונה שנטלת את החפסיה החדשה וכך תהיי מוגנת. כדאי שתקבע פגישה עם הרואפה מטפלת שלך לסיכום ההמשך. פורום זה דן בנושא מיומות כך שלהבא הפני שאלות בנושא לפורום כללי יותר בהצלחה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם