MYOMA!

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/02/2006 | 17:38 | מאת: dimdim

שלום! חברה שלי סובלת ממיומה ברחם בגודל x6.7 x5.9x 5 ס"ם. היא בת 20 ולא עברה הריון. המיומה מראה סימני גדילה. השאלות שלי הן: 1- האם אפשר לבצע טיפול MRI ומה הסיכויים להכנס להריון לאחר הסרת המאומה? 2- מה הוא תווך המחירים בארץ לאזרחית לא ישראלית ללא ביטוח בקופת חולים? 3- האם יש עוד דרכי טיפול המאפשרות להכנס להריון לאחר ההסרה? תודה רבה לכולכם!!!

01/03/2006 | 23:12 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום רב לך אכן, בחורה בת 20 בודואי המומה מול התמודדות שכזו בשלב כה מוקדם בחייה. אם אכן, מדובר במיומה שממשיכה לגדול, אין מנוס מהתערבות כלשהיא. נכון להיום, האפשרות של טיפול בעל קול ממוקד תחת הנחיית MRI , אינה מהווה אופציה. למרות הסבירות הרבה שפתרון זה יהווה אחד מהפתרונות המובילים לנשים כגון חברתך, צעירות, המעוניינות שלא לעבור כירורגיה ברחם, נכון להיום טרם הסתיים מחקר הבטיחות לגבי טיפול זה. כיום טיפול זה מוצע לנשים שמעוניינות להרות בשנה הקרובה במסגרת קבוצת מחקר. באם מחקר זה יסתיים כצפוי, נוכל להציע גם לשנים כמו חברתך טיפול לא פולשני ללא כירורגיה. באשר לעלויות - איני יודעת לענות לך. נסי לפנות לארגון /עמותת רופאים למען אזרחים זרים - באם לא תקבלי מענה - פני שנית וננסה לברר בהחלט ניתן להרות וללדת לאחר כריתת מיומה - יש נסיון רב שנים רבות עם ניתוחים מסוג זה שיהיה לחברתך בהצלחה במידה והמיומה אינה גדלה המליצי לה להשאר קשובה לעיתונות ולברר מפעם לפעם במרכז לטכנולוגיות מתקדמות אם הסתיים מחקר פריון וישנה א]שרות להציע טיפול זה לציבור הרחב

מנהלי פורום האשה והרחם