תוצאת פאפ

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/12/2015 | 21:46 | מאת: שירית

קיבלתי תוצאה: ASCUS המלצה: קולפוסקופיה הערה: BETHESDA SYSTEM 2001/ASCUS HIGHGREADE SIL CANNOT BE RULED OUT מבקשת הסבר, בעיקר על ההערה, תודה רבה

שלום שירית, בדיקת הפאפ הינה בדיקת סקר עם רמת דיוק נמוכה והשלכות אבחנתיות מוגבלות. תפקידה להתריע היכן כדאי לבצע בדיקה קפדנית יותר - הקולפוסקופיה. ההערה מצביעה בדיוק על מגבלותיה הנ"ל. אי לכך פני לביצוע הבדיקה מתוך תקוה שהתוצאה תהיה תקינה (כפי שאכן קורה במרבית המקרים). בהצלחה.

שירית שלום, משטח הפאפ הוא בדיקת סקר בעלת ערך אבחנתי מוגבל מאד ומיועדת לאתר קבוצת סיכון שזקוקה לבדיקה יסודית יותר. הממצאים שלך מגלים שינויים לא ספציפיים אולם מחמת אי הדיוק הכרוך בבדיקה זו מצוין כי לא ניתן לשלול הפרעה חמורה יותר. הערה מטרידה אך חסרת חשיבות לאור העובדה שעלייך לעבור את הבדיקה היסודית יותר - קולפוסקופיה. בהצלחה ורפואה שלמה. אם את מעונינת ביעוץ וביצוע הבדיקה את מוזמנת להתקשר לאיה מדיקל 0775717230/220.

מנהלי פורום האשה והרחם