רחם שרירני

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

20/10/2015 | 15:16 | מאת: שני המודאגת

שלום, אני בת 47 וחצי ללא ילדים, רחם שרירני גדול מאוד עד ענק מיומות תת סירוזיות, לא מפריע לי, אין כאבים, אין דימומים, לוחץ על השלפוחית אבל לא מפריע לי, לא מקבלת ווסת 5 חודשים, השבוע עשיתי בדיקת דופלר אגן שמראה שיש מעט נסיגה של השרירנים אבל הרחם נשאר באותו הגודל, שאלה: א. להמשיך מעקב או להוריד את הרחם בגלל שהרחם ענק? ב. האם בגלל שהרחם ענק יש חשד לממאירות בשרירנים? תודה רבה

שלום לשני המודאגת, נתחיל בסוף הטוב - הסיכון לממאירות בשרירני הרחם הוא נמוך מאד. הפרמטר החשוב בנושא זה הינו קצב גדילת השרירנים. גם במקרה של צורך בניתוח אנחנו, באיה מדיקל, תומכים בניתוחים משמרי רחם, קרי כריתת השרירנים בלבד אם הדבר אפשרי. דיון באופי הממצאים ובשיקולים הטיפוליים נוכל לבצע באופן מפורט בביקור אותו ניתן לקבוע בטלפון 0775717230/220. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם