מיומה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/06/2015 | 11:24 | מאת: ns1704

שלום, אני בת 23 ולפני שלושה חודשים רופא הנשים גילה בבדיקה שגרתית שיש לי מיומה בגודל של 2 ס"מ. כיום, לאחר שהגעתי לבדיקה נוספת, תוך 3 חודשים התגלה שהמיומה גדלה והתרבתה, וכעת יש לי כבר 2 מיומות אחת בגודל 3 ס"מ ואחת בגודל 2 ס"מ. כמו כן, אני סובלת מדימומים לאחר יחסי מין. רופא הנשים הסביר לי כי אין מה לעשות בנושא וכי המיומה דורשת מעקב בלבד. מה אוכל לעשות? גידול כזה של מיומה תוך 3 חודשים מדאיג אותי, ואני חושבת שאם אובחן בשלב מוקדם דורש טיפול.

שלום לך, כולם צודקים... את צודקת בדאגתך בשל ריבוי המיומות וגודלן וצודק הרופא שלך שמעקב בגילך הוא האופציה הנכונה ביותר. החשש לגידול סרטני הוא קלוש ביותר וכמעט שלא זוכה להתייחסות - ובצדק. הדימומים לאחר יחסים קרוב לודאי שאינם קשורים בנוכחות המיומות. הקפידי על מעקב סדיר. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם