cmv

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

13/12/2014 | 22:23 | מאת: adi

האם cmv מצוי אצל כל הילדים?? נניח ולאחיין שלי יש cmv ואני נמצאת בקרבתו הרבה הוא מתעטש ומשתעל בקרבתי. מה סיכויי ההדבקה? מנסה להכנס להריון ואני שלילית לוירוס בבדיקות דם שבוצעו לאחרונה.

נועה שלום, אף אחד לא נולד עם CMV אלא אם האם חולה ומדביקה את הילוד. CMV אינה מחלה "מתמשכת" או כרונית - נדבקים בה כמו מכל וירוס אחר (בעיקר שאיפה דרך דרכי הנשימה). אם לאחיינך יש CMV, שהייה בקרבתו בהחלט עלולה להדביק אותך. אם נוגדנייך שליליים - מעולם לא נחשפת לוירוס. לבריאות.

מנהלי פורום האשה והרחם