לאחר נתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

11/02/2006 | 19:08 | מאת: דנה

ד"ר אדמון שלום, את המקור היחידי שאני יכולה לשאול את השאלה המביכה שיש לי.. (שמצביעה על בורות שלי) האם לאחר ניתוח כריתת רחם צריך להמשיך לעשות בדיקת פאפ? תודה, דנה

12/02/2006 | 06:58 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך דנה אין שאלות מביכות ואם פעם היו, בעידן האינטרנט, שיסמיק המסך - מה איכפת לך. באשר לשאלתך - התושבה פשוטה - באם עברת כריתת רחם שלמה - כולל צוואר הרחם - אין שום צורך בפאפ - היות ופאפ בודק את צוואר הרחם. במידה ועברת כריתה תת שלמה של הרחם - כלומר ללא הצוואר - יש להמשיך כרגיל בביצוע בדיקות פאפ שגרתיות. הרופא/ה המנתחים שלך היו אמורים להסביר לך איזה ניתוח עברת. במידה ולא ברור, כל גינקולוג/ית יוכל בעת בדיקתך לראות באם צוואר הרחם נכרת או לא ולייעץ לך בהתאם כל טוב דר' דליה אדמון

08/04/2006 | 16:14 | מאת: טלי

האם ההוראה, להימנע לאחר ניתוח כריתת רחם, מנשיאת משאות כבדים כמו:דליי מים, סלי קניות, ילדים ותינוקות, היא רק לתקופה של 6 שבועות? מדובר בכריתת רחם ביטנית(ללא שחלות או, חצוצרות) האם לאחר החלמה במשך 6 שבועות ניצן לחזור לפעילות מלאה (כולל הרמת חפצים) האם עלולות להיות מגבלות כלשהן?

מנהלי פורום האשה והרחם