ממצא הטרוגני

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

20/09/2014 | 20:36 | מאת: שירה

שלום שמי שירה ואני בת 47. בשנים האחרונות אני סובלת מדימומים לא סדירים לפני קבלת הווסת. השבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד ביום החמישי של המחזור ונמצא ממצא הטרוגני על השחלה השמאלית בגודל 17*27. גודל השחלה השמאלית הינה 30*22. דוגלס: מעט מאוד נוזל. אני דואגת. האם יש סיבה לדאגה? מהם דרכי הטיפול במקרה כזה? האם הממצא נחשב גדול? האם זוהי ציסטה? אודה לתשובתכם המהירה. שירה.

שירה שלום, הטרוגניות משמעותה העדר אחידות. לא מציע לדאוג בשל הממצא אולם יש לבצע בדיקות משלימות כגון: - אולטרסאונד חוזר לאחר וסת - דופלר של השחלה - סמנים בדם (בעיקר CA125). רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם