דחוף תודה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

10/08/2014 | 09:51 | מאת: אנונימית

שלום.. מגיל שנתיים אני סובלת מדלקות בשתן.. ותמיד נתנו לי טיפול אנטיביוטי. בצבא גילו אצלי דלקת באגן וכמו כן טופלתי. עברו 5 שנים מאז הכל היה בסדר לא היו תופעות של דלקת או משהו כדומה... לפני שנה בערך חזרו לי הכאבים בבטן התחתונה ובצד,הייתה דלקת בשתן,ומעקב תרופתי. הבעיה שכל חודשיים הכאבים נפסקים חוזרים,עשיתי אולטרסנד ןגנילי התגלתה מיומה שרירן סברוזי 12*10 ס"מ הרןפא נשים אמר שזה בסדר ומעקב עוד חצי שנה. עשיתי סי טי בטן והכל יצא תקין. ועדיין יש לי כאבים במותן ימין ובטן תחתונה. מה אני אמורה כבר לעשות??? נמאס לי שכל פעם זה חוזר לי.. יש לציין שאני מתכננת היריון ראשון בקרןב ואני מודאגת... אשמח לתשובה תודה...

שלום רב, הקשר בין השרירן ובין דלקות האגן שלך הור מקרי בהחלט. האבחנה של דלקת בדרכי השתן או דלקת אגנית היא די ברורה במיוחד אם סבלת מדלקות כאלה בעבר. כעת, לדעתי, הכאבים ניתנים ליחוס לשרירן. אם אכן זה גודלו (10X12 ס"מ) - זהו גודל משמעותי והסיכון לגדילתו בהריון מטריד אף הוא. מחד גיסא כדאי לשקול את הסרת השרירן לפני הריון. מאידך גיסא - ניתוח עלול ליצור מכשלות להריון. לדעתי מה שיכתיב את הצורך בניתוח או את הגישה השמרנית הוא עצמת התסמינים והסבל שלך. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם