מיומה לשעבר...

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

09/02/2006 | 21:19 | מאת: סמדר

שלום רב, בת 34 כ - 10 חודשים אחרי ניתוח לפרוטומניה להוצאת מיומה בקוטר8 ס"מ שהיתה מחוברת לרחם בגבעול עשיר בכלי דם. יש לציין שההחלמה שלי היתה מהירה והכל היה תקין. לפני הניתוח ניסיתי 4 הזרעות שלא צלחו, ואחרי הניתוח 2 הפריות שכשלו. האם יתכן נזק לרחם בעקבות הניתוח? האם הרחם עדיין צריך להתאושש בגלל שאולי המיומה "שאבה" מהרחם המון דם ולכן חייב זמן התאוששות? לפני הניתוח ניסיתי קרוב לשני וחצי להרות ועכשיו מנסה שוב אחרי הניתוח בהפסקה מהטיפולים לשלושה חודשיים, כדי לנקות את הגוף מההורמונים של הטיפולים. מה הסיכויים שלי להרות? יש לציין מחזור סדיר ובדיקת זרע ברמה סבירה. האם ישנה בדיקה נוספת שאני חייבת לעבור על מנת לגלות בעיה נתסרת? לפני שאני מנסה טיפול נוסף ? האם הסטרוסקופיה אבחנתית בשלב זה הכרחי או צילום רחם? יש לציין שצילום רחם והסטרוסקופיה אבחנתית ביצעתי לפני הניתוח והכל היה תקין. האם ניתן לבצע שוב? תודה מראש וסלחה על המ גילה. סמדר.

09/02/2006 | 22:56 | מאת: ד"ר דליה אדמון

סמדר שלום רב היות ואתמתארת מיומה שלא הייתה בגוף הרחם אלא על גבעול, קרוב לוודאי שזו לא הייתה סיבת אי הפריון. בכל מקרה של טיפולי פריון שאינם מצליחים, יש להעריך מחדש את כל הנתונים בחיפוש הגורם הנסתר שאולי תורם תרומה נוספת לאי פריון. באם ההיסטרטסוקופיה הייתה תקינה בטרם ה ניתוח והיות והניתוח לא עירב כדבריך את גוף הרחם עצמו, דומני שיאן צורך להתחיל דווקא בהיסטרוסקופיה/צילום רחם. בשאר השאלות אנא פני לפורום פריון ואני מאחלת לך כי בקרוב תגיעי לפורום הריון ולידה דר' דליה אדמון

10/02/2006 | 10:38 | מאת: סמדר

לד"ר אדמון. תודה על תשובתך, מכאן אני מסיקה שאין צורך בהסטרוסקופיה אבחנתית או צילום רחם אחרי הניתוח, על מנת לשלוש בעיה במידה וישנה? תודה וסוף שבוע נעים. סמדר.

מנהלי פורום האשה והרחם