גלולות בגיל 45

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/07/2014 | 14:37 | מאת: מירן

אני בת 45 וחצי,נוטלת גלולות מיליאן מעל 17 שנה ברציפות, בגלל הגיל אני מבינה שעליי להפסיק את הגלולות, האם אני חסינה מלהיקלט להריון בגלל הגיל או שאני מחוייבת באמצעי הגנה אחרים ? אציין כי סובלת ממגרנות.

מירן שלום, מעבר לגיל 40 נצפית ירידה די חדה בכושר הפריון אולם הכושר הזה אינו מתאפס ואת עדיין חשופה לו. הגיל אינו סיבה להפסקת גלולות אלא בריאותך הכללית. נוכחות מיגרנות מצדיקה זהירות בנטילת גלולות אולם לא נראה לי שזה הפריע לך עד היום. לחילופין ניתן להציע לך התקן תוך רחמי שכבר ישרת אותך עד לסיום תקופת הפריון (גיל 50-51 בממוצע). רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם