הריון או הפלה טבעית?

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

13/07/2014 | 18:42 | מאת: מונהבל

שלום, אני זקוקה לעזרתכם, אני גרה בחול ואין לי עם מי להתיעץ. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור! אני בת 33 ומנסה להיכנס להריון ראשון (עם בעלי) כבר 3 חודשים בצורה רגילה. לא השתמשתי בגלולות כבר קרוב לעשור, והמחזורים שלי סדירים (בין 24ל-31 יום). מאז שהתחלנו לנסות שמתי לב שהמחזורים שלי נהיו כבדים יותר. השתמשתי בבדיקות ביוץ ביתיות וקיימתי יחסי מין בתקופת הביוץ, כמו שצריך (וגם קצת לפני ואחריה). בתחילת כל מחזור הייתי עושה בדיקת הריון ביתית והיא יצאה שלילית חודשיים רצוף. החודש המחזור שהגיע היה נראה חלש מהרגיל, במקביל התחלתי להרגיש בחילות. עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. במשך 5 ימים המחזור היה ממש חלש ובצבע חום ועשיתי שוב בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית! אבל אז באותו היום התגבר הדימום והופיעו גם תחושות התקווצות בבטן תחתונה ובנרתיק, כמו שיש לי בדכ בזמן מחזור רגיל. הדימום הפוך אדום וגם גושי, כמו במחזור רגיל וזה נמשך כבר יומיים, עם זאת תחושת הבחילה ממשיכה גם. מה לעשות? האם יתכן שאני בכל זאת בהריון? או שזאת הפלה טבעית? אין לי בעיות בריאות, משקל תקין, לא לוקחת תרופות. אודה מאוד על כל עצה, או הסבר!!!!

שלום רב, מאחר שקיבלת תשובה חיובית לבדיקת הריון צריך לצאת מנקודת הנחה שאכן מדובר בהריון. הריון יכול להיות תקין או לא תקין ולפי המהלך שאת מתארת יש סבירות שאינו תקין. אני מציע לבצע בדיקת הריון "כמותית" בדם עם חזרה על הבדיקות עד להתבהרות המצב + בדיקת אולטראסאונד. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם