בדיקות דם הורמונליות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

29/05/2014 | 16:52 | מאת: חנה

בס''ד התבקשתי לעשות בדיקות דם הקשורות להורמון הנשי כגון: ESTRADIOL (E-2 PROLACTIN ורציתי לדעת מהם הבדיקות האלה? ומה הם יכולות להעיד בבדיקה?

חנה שלום, כמרבית השואלות בפורום - את ממעטת בפרטים והתשובה תהיה כללית בהתאמה. Estradiol - הוא הורמון המין הנשי העיקרי ומופרש מהשחלה. Prolactin - הוא ההורמון האחראי על ייצור והפרשת חלב בשד ומופרש מיותרת המוח. שתי הבדיקות (ובדר"כ בדיקות נוספות אחרות) מבוצעות להערכת חסר/יתר הפרשה ביחס לסטנדרט מקובל ובדר"כ כאשר מדובר באי סדירות הוסת, בהפרעת ביוץ/פריון, בהפרעה בפעילות בלוטת התריס, בהפרשה חריגה מהשדיים, כאב ראש והפרעות ראייה. שבת שלום.

מנהלי פורום האשה והרחם