מיומה גדולה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

14/05/2014 | 09:35 | מאת: לורליי

שלום רב , בת 45 , יש לי מיומה בגודל 15 ס"מ ,הרחם נדחק לימין בגלל המיומה. המיומה הובחנה לפני כ- 4.5 שנים , קצב הגדילה כ- 1ס"מ בשנה . אין לי דימומים או תופעות חריגות אחרות למעט בטן נפוחה. חשוב לי מאוד לשמור על הרחם ולכן אני חוששת מאוד מכל התערבות ... בנוסף יש לי בעיה שאין לי רופא קבוע ובבדיקות ה-US פעם נרשם מיומה intramural ופעם subserosal. אנא התייחסותך : 1. באופן כללי מה האפשרויות לטיפול במיומה בגודל 15 ס"מ? האם מומלץ לפני הניתוח להקטין את המיומה ע"' טיפול תרופתי. אני מודעת שיש צורך בבדיקה אך אבקש התייחסות כללית. 2.האם בכלל ניתן לא להתערב כלל ולהמשיך מעקב? 3.אני מעוניינת לבצע MRI כדי לדעת בידיוק כל הפרטים החשובים לבי מיקום , סוג של המיומה וכו', אפילו שאבצע באופן פרטי את הבדיקה . האם הגישה שלי נכונה ? תודה רבה וסליחה על השאלות הרבות .

לורליי היקרה, אני מזמין אותך לקרוא את המאמר שכתבתי בעיתון הארץ בכתובת http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 המאמר ישפוך אור על חלק גדול משאלותייך ויציג את משנתי הסדורה בעניין זה. אשמח להיות בקשר בהמשך. רפואה שלמה.

17/06/2014 | 19:50 | מאת: ד"ר דב לקסמן

לורליי שלום, אני מזמין אותך ליום עיון פתוח בנושא אלטרנטיבות לכריתת רחם שיתקיים בתאריך 27/6 בשעה 09:00 במרכז "איה מדיקל" ברחוב הברזל 10 ברמת החיל ת"א (בניין העוגן - בניין אחד לפני בי"ח אסותא). נשמח לנוכחותך. אנא אשרי את השתתפותך בטלפון 0775717230. להתראות.

מנהלי פורום האשה והרחם