מחזור נמשך כחודש

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

24/04/2014 | 23:10 | מאת: אירה

שלום, לפני שלושה חודשים עברתי לגלולות סירזט,לפני זה לקחתי יסמין(אם זה משנה אני שבעה חודשים אחרי לידה). המחזור נמשך כחודש כבר שבועיים עם דימום ווסתי רגיל שלפעמים היה נחלש ולפעמים חוזר ושבועיים עם דימומים קטנים כמה ימים חומים כמה ימים אדומים וככה כל השבועיים הארונים , ממה זה נובע? הרופא אמר לי להפסיק עם הגלולות ואחרי שבוע לבוא אליו הפסקתי לפני 4 ימים והדימום ללא שינוי

אירה שבוע טוב, סרזט היא גלולה המורכבת מהורמון אחד בלבד - פרוגסטרון. רוב הגלולות האחרות מכילות 2 הורמונים - אסטרוגן ופרוגסטרון. גלולות פרוגסטרון בלבד מומלצת בנשים מניקות או בנשים המנועות משימוש באסטרוגן. נטילה ממושכת של גלולת פרוגסטרון בלבד יכולה להתבטא בדיוק כפי שאת מתארת - דימומים קלים או אפילו דימומים ממושכים ללא סיבה נראית לעין. אם את מניקה - אני ממליץ להמשיך את הסרזט. הדימום יסתדר, וגם אם ימשיך דימום קטן - לא נורא. אם אינך מניקה יש שתי אפשרויות - הפסקת הטיפול למשך מספר שבועות עד שהמערכת ההורמונלית שלך תתאזן ואז להתחיל גלולות רגילות. אפשרות שניה - התחלה מיידית של גלולות רגילות. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם