אחרי ניתוח להוצאת שרירן....

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

15/12/2005 | 10:00 | מאת: נטלי

שלום רב, ראשית ברכות חמות על הפורום החדש. אני בת 34 לפני כ - 7 חודשים עברתי ניתוח להוצאת מיומה בקוטר 8 ס"מ שנמצאה בקיר החיצוני של הרחם בצד ימין. הניתוח בוצע בלפרוטומניה, מכיון שהמיומה היתה גדולה לא היה ניתן להוציאה בלפרוסקופיה. ההתלבטות היתה גדולה מכיון שעדיין לא זכיתי ללדת. יש לציין שההחלמה שלי היתה מדהימה יממה אחרי כבר שוחררתי הביתה אחרי פתיחת בטן הרופאים היו המומים מזה שהחלמתי מהר וכבר באותו יום עמדתי על הרגלים הודות לרופא המדהים שניתח אותי. היום כ - 7 חודשים אחרי, עדיין לא הצלחתי להרות מנסה כ - שנתיים וחצי לפני הניתוח 2 הזרעות ו 2 אחרי הניתוח, ועברתי בינתיים רק מחזור אחד של טיפול בהפריה ואני לקראת הטיפול השני. שתי שאלות. 1. האם לבצע צילום רחם ולשלול הדבקויות למרות שתהליך ה - IVF עוקף זאת. 2. איזה דבר אני עוד יכולה לעשות על מנת לשלול בעיות נוספות? (למרות בבדיקות ה - US הכל תקין מבחינת הרחם וחלל הרחם. אשמח אם תענו על שאלותי לפני שאני מתחילה מחזור נוסף של טיפולים. בברכה, נטלי.

15/12/2005 | 10:34 | מאת: ד"ר שלומי כהן-אילון

שלום לך, בשל היותך במסגרת טיפולי IVF אין טעם כעת לבצע צילום רחם. צילום רחם נועד לוודא שהחצוצרות פתוחות-דבר שאינו הכרחי בטיפולי IVF. הבדיקה היחידה שניתן להוסיף היא היסטרוסקופיה אבחנתית-בה ניבדק חלל הרחם לשלילת הדבקויות או הפרעות מכניות אחרות להשרשת הריון. הבדיקה נעשית ברוב יחידות ה-IVF רק אם היו 3 כישלונות של IVF, אך זו בהחלט לא טעות לבצע הבדיקה גם עכשיו. הבדיקה פשוטה ואינה דורשת כל הערכות מיוחדת. פרט לכך נותר לנו לאחל לך בהצלחה בניסיונותיך להרות ובמהירות! בברכה, ד"ר שלומי כהן-אילון

15/12/2005 | 18:46 | מאת: נטלי

תודה רבה לך על תשובתך המהירה והכנה. הסטרוסקופיה אבחניתית וכמו כן צילום רחם, בוצעו לפני הניתוח ושניהם היו תקינים למרות המיומה שהיתה. מאז... הניתוח לא ביצעתי בדיקת הסטרוסקופיה וצילום רחם, לכן אקבל את הצעתך ואבצע זאת בהקדם. ברצוני לומר לך תודה רבה, ומקוה להקלט במהרה. רק שאלה אחרונה... מהם הסיכויים במצבי להקלט להריון, שוב... להזכירך בת 34 בדיקת זרע תקינה. לאחר ניתוח לפרוטומניה, החלמה מהירה ומדהימה. תודה מראש והמשך סוף שבוע נפלא. נטלי.

מנהלי פורום האשה והרחם