בדיקת קולפוסקופ

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/02/2014 | 11:26 | מאת: לולה

שלום רב, פניתי בעבר אך ישנם ממצאים חדשים המטרידים מאוד אני בת 32 אמא לנסיכה יפייפייה, בהריון שני ממש בהתחלה, לפני חודש עשיתי בדיקת פאפ ונתבקשתי לעשות קולפוסקופ כשהגעתי אל הרופא המבצע זאת הוא אמר לי שנמצאו לי תאים טרום סרטניים מדרגה ראשונה ועליו לקחת ביופסיה ואם אכן סרטני הוא גם מבצע טיפול, הוא אמר שהוא יכול לקחת דגימה אך זה גורם לדימום ואם חס חלילה חס נושלום תהיה הפלה (למרות שהוא אמר שאין קשר בין זה לבין ההריון) שלא יווצר מצב שתהיה האשמה מצידי כלפי המרפאה, הוא הציע לי לחזור הביתה ושההריון יעבור בשלום ולאחר הלידה לבוא אליו לבדיקה ויש סיכוי שזה ייעלם ואם לא אז נבצע ביופסיה ונמשיך בתהליך המתאים שאלה לי... מה זה תאים טרום סרטניים מדרגה ראשונה, מה ההשלכות, כלפיי, כלפי הגוף שלי הרחם יש לי הסטוריה של חולי סרטן מדרגה ראשונה ושנייה במשפחה והם אינם בין החיים....אני חוששת תודה רבה

שלום לולה, אקדים את הסוף ואומר שקרוב לודאי שאין לך מה לדאוג. שלב ראשון של תאים טרום סרטניים בצואר הרחם מעיד על שינויים ראשוניים הנגרמים על ידי וירוס הפפילומה או סתם דלקת. הביופסיה תבדיל בין השניים בדייקנות. אין חשש מביצוע הביופסיה בכל שלב של ההריון. הסיכון להתרחשות הפלה הוא מינימלי. עם זאת ההתקדמות משלב ראשון של תאים טרום-סרטניים עד לשלב של גידול סרטני הוא שנים רבות ולכן לגיטימי גם להמתין עד לאחר הלידה ולבצע אז את ההערכה. שכיחות מקרי סרטן במשפחתך מצערת אולם לא קשורה לנושא בו אנו דנים. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

14/02/2014 | 11:56 | מאת: לולה

אינך מבין כמה שקט הכנסת לליבי ולנשמתי, הייתי מאוד מוטרדת וכעת אני רגועה ובע''ה ההריון יעבור בשלום וגם הלידה וז אעשה את הבדיקות שצריך תודה רבההההה רבההההה

מנהלי פורום האשה והרחם