בדיקת קולפוסקופ

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/02/2014 | 10:24 | מאת: לולה

שלום רב, לפני כחודש עברתי בדיקת פאפ, התקשרה אליי אחות מרפאת נשים. שעליי לבצע בדיקת קולפוסקופ, שאלתי אם התגלה ממצא מחשיד שבגללו עליי לבצע זאת. היא נמנעה מלתת חוות דעת רפואית ואמרה לי שרופא הנשים שלי יענה לי על כך, יש לי תור עוד מס' ימים אך אני מוטרדתתתתתתתתתתת אני גם בהריון(הריון שני) ממש בהתחלה והרופא עוד לא יודע על כך, ערכתי ב.דם אשר אישר לי זאת. באילו מקרים אשה מתבקשת לערוך בדיקת קולפוסקופ? תודה רבה

לולה שלום, בדיקת פאפ ידועה כאחת הבדיקות הפחות מדויקות ולכן משמשת כבדיקת סקר בלבד לזיהוי חשד להפרעה בצואר הרחם. הבדיקה בשום מקרה אינה מאבחנת מחלות. מסיבה זו הופנית על ידי הרופא המטפל שלך לקולפוסקופיה באמצעותה ניתן לאבחן בדיוק רב יותר. היותך בהריון לא מתנגש עם הקולפוסקופיה. בהצלחה ורפואה שלמה.

09/02/2014 | 14:45 | מאת: לולה

מנהלי פורום האשה והרחם