טיפול בשרירן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

02/02/2006 | 11:27 | מאת: שרית

שלום רב קראתי באתר "מיומות תל-השומר" את הדברים הבאים לגבי הטיפול באולטרסאונד ממוקד: "כיום, הטיפול מוצע לנשים שסיימו את תכנון המשפחה, אולם בעתיד טיפול זה יתאים גם לנשים המתכננות ללדת". מדובר בצעירה בת 31 המתכננת ללדת והרבה. ברצוני לשאול גם באיזה אופן קובעים בודאות קיומו של שרירן. במקרה דנן יש ספק לגבי גוש בן 3 ס"מ שחשוד אולי כ"קיפול בפונטוס תקין לקורלציה עם TVS"- אשמח לקבל גם מידע לגבי המשמעות של דברים אלה. התשובה מאד דחופה לי, תודה שרית

03/02/2006 | 00:04 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך שרית נתחיל מהסוף - אין בדיקה לא פולשנית היכולה לאבחן באופן מוחלט מיומה - אולם בדיקת האולטראסאונד יכולה לאבחן בצורה מאד מדוייקת על פי רוב. בדיקת הדמייה של CT אינה מוסיפה מידע לעומת על קול וגינלי - אותו TVUS שהתבקשת להשלים. בדיקת ה MRI יכולה על פי רוב לאבחן ביתר דיוק. באשר לנתונים שמסרת על בדיקתך - ראשית אם האבחנה לא נעשתה בעל קול וגינלי - יש להתייחס כאל אבחנה משוערת לא סופית. בנוסף מיומה של 3 סמ' לאו דווקא מפריעה לפריון או הריון. באשר לטיפול בעל קון ממוקד המאפשר טיפול במיומה ללא אשפוז וללא ניתוח - הטיפול היום מוצע במסגרת מחקרית לנשים המעוניינות להרות . את מזומנת למרפאת מיומות במרכז לטכנולוגיות מתקדמות בבית חולים תל השומר לקבלת פרטים מלאים דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם