גלולות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

14/12/2005 | 20:49 | מאת: אביטל

ערב טוב, יש לי שאלה לגבי נטילת הגלולות, אני לוקחת גלולות מסוג "יסמין" כבר בערך 3 שנים, אתמול לקחתי גלולה באיחור של 4 שעות - אני תמיד לוקחת בשעה 20 בערב אבל אתמול שכחתי ונזכרתי רק בלילה לקחת אותה. השאלה שלי האם האיחור הזה עלול להשפיע על פעילותה? או להחליש את השפעתה? אודה לתשובתכם בהקדם, תודה מראש.

14/12/2005 | 22:55 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך אביטל אמנם חשוב להשתדל ככל שניתן להקפיד על קליחת הגלולה בשעה דומה, אולם אין לך סיבה לדאגה בשל איחור של 4 שעות. זהו בהחלט מרווח סביר ביותר ואינך פחות מוגנת מאשר מצב בו לקחת את הגלולה כהרגלך. אם בכל זאת יופיע דימום שאינו במועדו, או תלונה חריגה אחרת - גשי לרופאך האישי להתייעץ להבא, אם תוכלי לפנות לפורום כללי יותר, נודה לך, היות ופורום זה מיועד לתת במה לנשים עם מיומות. תודה

מנהלי פורום האשה והרחם