גרידה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

07/01/2014 | 18:42 | מאת: אורלי

ערב טוב, יש לי שאלה דחופה אני בת 38 + 2 ילדים בניתוחים קיסריים לאחר 3 שנים של ניסיונות להיכנס להריון וטיפול פוריות ( הפריה 1 ) אשר לא צלחו נכנסתי להריון באופן טבעי. בשבוע 6 התגלה באולטראסואונד מטומה . כעבור שבוע הפלה טבעית בעקבות דימום הופניתי למיון ביום א' שם ניתנו לי כדורי ציטוטק . חזרתי ביום ג' שוב למיון ונאמר לי כי יש המון נוזל ברחם וכי לא מצליחים לראות דבר עם זאת החליטו לתת לי שוב את כדורי הציטוטק ונאמר לי לקבוע תור לגרידה לעוד 10 ימים . הרופא ציין כי בעוד 10 ימים יערכו לי בדיקה ובמידה והיה עדיין נוזל ברחם יבצעו את הגרידה. האם נכון להמתין כל כך הרבה זמן עד הגרידה זה לא מסוכן ?

אורלי שלום, הטיפול בציטוטק הוא טיפול שמרני ומהווה תחליף ל"גרידה" שהיא למעשה שאיבת תוכן הרחם בהרדמה מלאה. המחיר שמשלמים בתמורה לשיטה שמרנית זאת הוא מחיר של זמן ושל "סחבת". אחת הבעיות בטיפול זה היא השארות שרידי רקמת הריון ברחם המחייבת ביצוע שאיבה למרות הכל. מטעמים אלה, אני באופן אישי לא משתמש באופציה זאת. לאור העובדה שיש נוזל בחלל הרחם (דם בדר"כ) יש סיכון לזיהום ואני ממליץ על נטילת אנטיביוטיקה. לחילופין, ריקון מוקדם של הרחם עשוי להפחית את הסיכון לזיהום. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם