מיומה וכאבים

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

27/12/2013 | 00:41 | מאת: .

שלום בת 37, רווקה מתכננת להביאילדים בשנים הקרובות. סובלת מספר שנים מכאבים בצד שמאל תחתון בטן תחתונה אגן גב תחתון. ללא דימומין, ללא מחזורים בעייתיים, ללא אנמיה. רק כאבים חזקים. בבדיקה יש לי שרירן בקוטר 6 סמ סבסרוטי בדופן אחורי תחתון שמאלי. בבדיקה ידנית - השרירן לא כואב וגם לא לחיצה בו. אבל רצפת האגן ושחלה שמאל כואבים מאוד. אין רופא אחד שמתחייב שהכאב נגרם מהשרירן. חלק ממליצים הסרת השרירן לפני הריונות, חלק אומרים לנסות להרות ולזרום עם זה. הכאבים שיש לי כל כךחזקים שאם זה מהשרירן אני לא מבינה איך אפשר יהיהלשאת גם עובר בתוך הבטן. מה עושים במצב כזה? הייתי אצל גניקולוגים ואורטופד. האם יש בדיקה או משהו אחר שיכול להבהיר חד משמעית שהכא בנגרם מהשרירן על מנת לא לעבור נניתוח קשה סתם? ושנית אם אני מחליטה כם להישאר עם השרירן, איזה משכחי כאבים מלווים הריון כזה מבלי לפגוע בעובר? תודה.

שלום לשואלת, תסכולך מובן ואנו שותפים לו מאחר שלא ניתן לענות בפסקנות אם כאבך נגרם על ידי השרירן או סיבה אחרת. האם השרירן יכול להיות הסיבה לכאב? בהחלט כן! אין בדיקה שיכולה לענות על השאלה הזאת. מיקומו הסובסרוזי של השרירן אינו מחייב את הסרתו לפני הניתוח אולם חלק משרירני הרחם עלולים לגדול במהלך הריון ולעבור שינוי נימקי דבר המתבטא בכאבים חדים עד כדי צורך בניתוח במהלך ההריון. גם נטילת משככי כאב במהלך ההריון מוגבלת מבחינת סוג התרופות והמינון. שורה תחתונה - ממליץ לך להרות בלי ניתוח תוך נטילת הסיכונים הנ"ל. בהצלחה ושנה אזרחית טובה.

מנהלי פורום האשה והרחם