לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/12/2013 | 12:12 | מאת: רונית

שלום רב, בת 29 עברתי גרידה לפני חמישה חודשים בשבוע 17 עקב מום. מאז הגרידה אני מקבלת כל חודש מחזור באופן סדיר (כפי שהיה לפני הגרידה) אולם המחזורים חלשים יחסית למחזורים שהיו לפני הגרידה (לא חלשים באופן משמעותי אולם חלשים ממה שהיו לפני הגרידה). בנוסף מאז הגרידה יש לי כאבי בטן תחתונה (שלא בזמן מחזור) שבאים והולכים. קראתי באינטרנט על תסמינים של הידבקויות ואני חוששת שאולי יש לי. זה היה הריון ראשון ובחודשיים האחרונים אני מנסה להרות שוב. האם יש צורך לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לגילוי הידבקויות? תודה מראש

היי בהמשך לתאור של הגרידה ואופי הווסתות שאחריב יש בהחלט מקום לחשוד בהדבקויות תוך רחמיות המופיעות לעיתים אחרי התערבויות כמו גרידה גם ירידה בכמות הדמם והוסתי וגם כאבים הם סימנים מחשידים יש בהחלט מקום לבצע הסטרוסקופיה לדעתי במקרה שלך יש להשתמש בשיטה חדשה שאמצנו לאחרונה אצלנו ונקראת see and treat הכוונה לראות ולטפל באותה ישיבה כל זה כדי לא להרבות בפעולות פולשניות מקווה לשמע שהרית

מנהלי פורום האשה והרחם