מיומה- והדרכים להסרתה - תשובה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

14/12/2005 | 09:03 | מאת: שגית

ערב טוב, ד"ר שלומי כהן-אילון, תודה רבה על תשובתך. ביקשת מידע נוסף לגבי המיומה, ובכן, יש לי מיומה אחת , אין לנו היסטוריה משפחתית שסבלו מדבר דומה. אבל אני כנראה מתחילה "רצף" חדש - בהריון האחרון שלי (לפני כ-3 שנים) סבלתי מסכרת הריון ולחץ דם גבוה , לפני כשנה וחצי גם הסתבר לי שבלוטת התריס שלי לא מאוזנת (מאז אני בטיפול תרופתי של מרקפטיזול - חצי כדור ביום (כרגע) והבלוטה מאוזנת. אולי מכאן "הגיעה הצרה".... בכל מקרה, מנהל מח' באסף הרופא וגם מנהל מח' תה"ש שהייתי אצלו המליצו לי על כריתת המיומה או לשיקולי בלבד כריתת כל הרחם (אני בקופ"ח כללית ולא יכולה להגיע לאסף הרופא או לתה"ש)- שניהם שללו את שתי השיטות שכתבתי עליהן. כך שהבילבול שלי בשיאו ...ואני לא מצליחה לקבל החלטה.... יותר רופאים כפול עצות.....(חלילה בלי לזלזל). אשמח בכל זאת לתשובתך, תודה רבה מראש, שגית

14/12/2005 | 09:47 | מאת: ד"ר שלומי כהן-אילון

שוב שלום, כפי שאמרתי יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה בכדי להתקדם עלייך לקבל החלטה עם עצמך: האם סבלך רב כו"כ שאין מקום לניסיון טיפולי שמרני (קרי: אולטרסאונד ממוקד, אמבוליזציה), ואז את מחליטה בעצמך על ניתוח, או שאת שוקלת את כל האופציות של גילך הצעיר, הקליניקה והטכנולוגיות החדשניות המאפשרות השארת הרחם. תוכלי תמיד לשוב להתייעצות במרכז לטכנולוגיות מתקדמות בשיבא, שם תוכלי לעבור גם בדיקת MRI אבחנתית כחלק ממכלול השיקולים לבדיקת התאמתך לשיטות שמרניותץ בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

18/12/2005 | 17:25 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

ההודעה נערכה, הפרסום אסור

מנהלי פורום האשה והרחם