שרירן עם זרימה ערה בבדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

17/11/2023 | 14:30 | מאת: NOT_FOUND

בת 56 עם מחזורים עדיין סדירים. (וסת קצרה 3-4 ימים). אין תופעות ואין כאבים. יש לי רחם שרירני ולכן כל חצי שנה במעקב. בבדיקת אולטרסאונד: רחם אורך 49 ממ, עובי 57 ממ, רוחב 43 ממ. מרקם שרירני. רירית הרחם 6 ממ - סדירה אורך תעלת צוואר הרחם 35 ממ קיר קדמי נצפה שרירן אנטרמוראלי בגודל של 37*36*55 ממ. זרימה ערה בהיקפו. שחלה ימנית - אורך 30 ממ רוחב 24 ממ גובה 21 ממ נפח 7907 ממק. במרקם תקין שחלה שמאלית - אורך 28 ממ רוחב 20 ממ גובה 20 ממ נפח 5857 ממק במרקם תקין נצפו זקיקים בשתי השחלות דוגלס - ללא נוזל חופשי השרירן תמיד בגודל בין 44-55 ממ כבר שנים. לפעמים באולטרסאונד ללא זרימה ולפעמים - זרימה ערה. האם תקין?

הי, בגדול, איני מזהה כל בעייה חריפה. הממצאים סטטיים, אין תלונות. ממליץ על המשך מעקב חצי שנתי. רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם