חשש מפגיעה בשלפוחית השתן בלידה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

02/10/2023 | 19:37 | מאת: אנונימית

היי דוקטור, יש לי שלפוחית חלשה, שאינה מתרוקנת לגמרי, כל החיים אני הולכת בתכיפות רבה לשירותים, הרבה פעמים תוך כמה דקות פעמיים ואפילו שלוש. בוצעה בדיקת אורודינמיקה לפני מספר שנים ואכן נמצא שיש חוסר התרוקנות. פיזיותרפיות רצפת האגן שעשיתי הועילו רק בקצת. מחמיר כמובן עם השנים. כעת אני לפני לידה ראשונה בגיל 43. רציתי לשאול אם יש העדפה מבחינת השלפוחית לניתוח קיסרי לעומת לידה טבעית. אני יודעת שלאחר לידה טבעית יותר צניחה של אברים פנימיים, החלשות השלפוחית וכד. אבל גם בניתוח קיסרי שמעתי על סיבוכים כמו הדבקות השלפוחית לרחם, בעיות לאחר הוצאת קטטר, ואחרים. אשמח לדעתך בנושא...

שלום לך, אענה לך מה שהייתי עונה לבת שלי: מפאת גילך הסיכוי שלך לניתוח קיסרי גבוה משמעותית ביחס לאוכלוסיה הכללית. אי לכך, עדיף ללכת לנחתוח קיסרי מתוכנן ומתוזמן מראש. בהצלחה.

04/10/2023 | 09:01 | מאת: אנונימית

תודה דוקטור על התשובה... זו אולי שאלת תם, אבל מדוע הגיל מעלה את הסיכוי לניתוח קיסרי, בהנחה שהיולדת בריאה בסך הכל?

מנהלי פורום האשה והרחם