תשובה לא וודאית בביופסיה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

22/09/2023 | 13:32 | מאת: אלין

בת 49 עקב דימום, עברתי ביופסיה תשובותיה היו ; פרפליזיה עם אטיפיה הומלץ על כריתת רחם וחצוצרות. פניתי לחוות דעת נוספת , עברתי גרידה אבחנתית . בגרידה : פרפליזה בלי אטיפיה כלומר, התוצאת שונות ביופסיה הראשונה בוצע בקופת חולים, השניה בבית חולים. הדימומים פסקו לחלוטין. הוסבר לי כי יתכן טעות באחד הביופסיוצ או לחילופין , הטיפות ההורמונלי דופסטון שאני נונטלת כחודשיים אולי הסיבה לשינוי, אפשרות שלישית שהחלק שהיה עם אטיפיה , נכרת בגרידה. השאלה היא , לאור הנתונים שרשמתי מה הסיכון שאני לוקחת ללא כריתה? האם במצב שאין אטיפיה לאור גילי עדיין מומלץ.להוריד את הרחם? האם אכן יתכן שהטיפול ההורמונלי גרם לאטיפיה לשגת ? אני סומכת לחלוטין על הרופא אבל מבולבלת לאור השוני בממצאים ואשמח לחוות דעתך המלומדת .

שלום רב, ללא אטיפיה אין צורך בכריתת הרחם והטפולות. אם את סומכת על הרופא שלך תתיעצי איתו בעניין המשך המעקב. רפואה שלמה.

24/09/2023 | 07:26 | מאת: אלין

תודה על המענה בהמשך לשאלה, אני אכן סומכת אך גם הרופא מתלבט לאור 2 תשובות והציג עמדןת שונות הוצע כריתת רחם ללא טפלות וללא דגימת בלוטות האם הכרחי הכריתת רחם לדעתך?

מנהלי פורום האשה והרחם