דלקת שתן בהריון האמנם??

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

09/09/2023 | 19:30 | מאת: דנה

היי פרןפ' חZרתי ממיון עקב כאבים שלא עוברים כבר שבוע. בהתחלה הרופאים אמרו שזה מהשרירן אולם עשיתי בדיקה ביתית לשתן שיצאה חיובית ואז נסעתי למיון שם לקחו לי סטיק שתן וגם תרבית. התרבית צריכ להגיע בעוד 3 ימים ובינתיים הסטיק בשתן הצביע על לויקוציטים וניטריטים בשתן וקצת דם. המתמחה במיון רשם לי מרשם לזינט ואמר לי לקחת כטיפול אמפירי עד שיגיעו התוצאות של הבדיקת שתן. כן יש לי צריבה בשתן וכאבים בבטן תחתונה כאשר לוחצים וקצת דקירות. תמוה בעיני שיש דלקת כי מעולם לא היו לי דלקות בשתן. מספק שאלות 1. לפני שבוע עברתי במיון בדיקת ספקולום. האם נדבקתי מהבדיקה? 2. האם יש צורך לחכות לתואה של הבדיקת שתן או להתחיל לקחת אנטיביוטיקה? 3. האם זינט מותרת בהריון או שחלילה יכולה לעשות נזק? 4. במידה ואני לא לוקחת אנטיביוטיקה, האם יכול חלילה להיגרם יותר נזק? 5. במידה והתוצאות חוזרות שלילי ואני על אנטיביוטיקה, האם להמשיך לקחת? 6. אם אין לי דלקת ואני על אנטיביוטיקה, האם יכול להיגרם יותר נזק? 7. מה סיבוכי הדלקת בשתן בהריון במידה ולא מטפלים? 8. מה קורה אם זינט לא עוזרת?? תודה

שלום דנה, את לא מהקשת תשובה, את מבקשת הרצאה 🤣. אומר כך - נהוג להתחיל טיפול אנטיביוטי לפני קבלת תשובות, הטיפול בזינאט אינו מזיק להריון. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם