גיל המעבר.................

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

25/06/2023 | 08:43 | מאת: ד

שלום אני בגיל 49 רזה, לא מעשנת. המחזור כבר לא יציב כמו פעם, אבל תופעות גיל המעבר כבר מורגשות, כמו עצבנות, בנוסף דלקות באיברים שונים בגוף כמו כף רגל, מפרקי ידיים, אצבעות וכו', האם התופעות האלה יעברו? דלקות נראה לי שיחרפו עם הגיל אבל עצבנות? תודה

הי, המהלך שאת מתארת הוא די טיפוסי לשלבים הראשונים של ״גיל המעבר״. חלק מהנשים אף חוות החמרה נוספת לאחר הפסקה מוחלטת של הוסת. כדאי להוועץ ברופא הנשים שלך ולשקול הוספת טיפול הורמונלי כזה או אחר בתקופה הקשה הזאת.

29/06/2023 | 05:53 | מאת: ד

האם ניתן לקבל טיפול הורמונלי אם עשיתי לפני שמונה שנים טיפולי פוריות להבאת ילד וזה בסוף לא צלח, 7 טיפולים במשך שנה עם הרבה זריקות הורמונליות, אני גם במעקב של בדיקות שד תמידיות ועכשיו עוד להוסיף טיפול הורמונלי לגיל המעבר, זה לא מהווה סיכון לסרטן?

מנהלי פורום האשה והרחם