לפני כריתת רחם בת 69

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

29/04/2022 | 18:35 | מאת: נאווה 69

היי אני בת 69 וצריכה בקרוב לעבור ניתוח כריתת רחם ושחלות. עקב צניחה ..א. אני מאוד חוששת איך יעבור וכמה זמן החלמה ואיך אהיה אחרי. אני ממש בחרדות. דבר נוסף לאחרונה קשה לי לתת שתן . יש לי לחץ אבל יוצא טפטופים.

שלום נאווה, ניתוח לא עוברים מבחירה (למעט ניתוח פלסטי) אלא בשל צורך. יש לי נסיון רב בניתוחים כאלה ואני יכול לומר שההחלמה וההתאוששות הן די מהירות ותוך 6-8 שבועות את צפויה לחזור לחייך הרגילים. לגבי השתן - לכל מנותחות רצפת האגן אני נוהג לבצע בדיקה לפני הניתוח הנקראת ״אורודינמיקה״ להערכת תפקוד שלפוחית השתן. בתלות בתוצאות, ייתכוןנויהיה צורך להוסיף מתלה או רשת לתמיכה בשלפוחית. ליעוץ מפורט יותר את מוזמנת לקבוע פגישה איתי במרפאת ״איה מדיקל״ בטלפון 037646930. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם