רירית רחם וציסטות בשחלה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

07/03/2022 | 22:49 | מאת: אלונה

שלום וברכה, בת 44, 4 לידות תקינות. קוניזציה בעברי ובמעקב פעם בשנה עקב cin 3. לפני חודש התגלו באולטראסאנד 2 ציסטות פשוטות בשחלה שמאל ועובי רירית היה 17 מ"מ עם חללים ציסטיים בתוכה כל זאת לפני ווסת. שבוע לאחר ווסת נבדקתי שוב והציסטות הפשוטות עדיין שם אך עובי הרירית ירד ל 10 מ"מ ללא חללים ציסטיים בתוכה. הרופאה שלי אמרה שעובי כזה אחרי מחזור אינו תקין ולא פירטה. אני מנסה להבין מה יכולות להיות הסיבות לרירית כזו? האם בהכרח ייתכן וזה סרטן הרחם?? יש לציין כי אין לי דימומים בין ווסתות או כאבים למעט מקרה לפי שבוע סביב הביוץ היו כאבים בצד שמאל והפרשה דמית קלה שנעלמה אחרי יומיים. אשמח לתשובתך, אני מאד מודאגת

07/03/2022 | 23:32 | מאת: אלונה

אןטראסאונד חוזר

שלום רב, הפתרון להתלבטות הוא פשוט - לקחת ביופסיה מרירית הרחם. ניתן לבצע זאת באופן עיוור (בדיקת פיפל) או בהסתכלות ישירה (היסטרוסקופיה). רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם