שארית לאחר הריון וסוג דם שלילי

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

03/03/2022 | 16:50 | מאת: ורד

שלום, עשיתי הפסקת הריון בשבוע 13 לפני 17 ימים. הדימומים לאחר הפסקת הריון נמשכו קרוב לשבועיים. בבדיקה אתמול: "בסונר בתוך הרחם תוכן לא סדיר עד 18 מ"מ עם זרימות. שחלות ללא ממצא. ללא נוזל בדוגלס". בדיקת בטא מהיום - התוצאה 23. שאלות: 1. מה עושים במצב כזה? האם כדאי לגשת כבר להיסטרוסקופיה ניתוחית? 2. יש לי סוג דם שלילי. קיבלתי אנטי די שבוע לפני הפסקת ההריון, כלומר לפני 24 ימים. בגלל השארית של ההריון, האם כדאי לקבל שוב אנטי די?

שלום רב, לפי התוצאות נראה שמדובר בשארית רקמת הריון. אומר לך מה גישתי האישית - לא ממליץ על היסטרוסקופיה חפוזה. כדאי לנסות טיפול במכווצי רחם כדי לנסות לרוקן את הרחם. יש לבצע מעקב אולטראסאונד ואם הממצא אינו מתפנה - לבצע היסטרוסקופיה. רפואה שלמה. אם את מעונינת ביעוץ פרטני יותר את מוזמנת לקבוע פגישה אצלי במרכז איה מדיקל 037646930

מנהלי פורום האשה והרחם