שרירן בגודל 49*44 עם זרימה עשירה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

10/07/2021 | 19:51 | מאת: גלית

בת 54, עדיין עם וסת סדירה, עם רחם שרירני כ-3 שנים. נוטלת פרימולוט נור היות ולפני כמה שנים החל אצלי חוסר איזון הורמונלי (רירית הרחם היתה עבה והוסת לא הצליחה להיפסק מעצמה). מאז שנוטלת פרימולוט נור, פעם בחצי שנה עורכת בדיקת אולטרסאונד והרירית תמיד יוצאת דקה וסדירה בעובי 4 או 3.9. היום ערכתי בדיקת אולטרסאונד שהדאיגה אותי. צויין בה: רחם: אורך 41 ממ עובי 44 ממ רוחב 44 ממ מרקם שרירני אורך תעלת צוואר הרחם 28 ממ קיר קדמי נצפה שרירן אנטרמוראלי בגודל של 44*49 ממ עם זרימה עשירה על פניו קושי בהדגמה ברורה לרירית הרחם עקב השרירן. רושם לרירית דקה דחוקה. שחלות ימנית אורך 22 ממ רוחב 15 ממ גובה 14 ממ במרקם תקין בסמוך לשחלה ממצא היפואקוגני בגודל 16*26 ממ שמאלית אורך 20 ממ רוחב 15 ממ במרקם תקין השאלה שלי האם זה מסוכן? מה עושים במצב כזה? אציין שהוסתות שלי נמשכות 4 ימים, כאשר היום השני דימום חזק ואז נרגע עד שמפסיק. למעט ה-4 ימים האלה כל החודש אני נקיה ומרגישה מצויין. השרירן לפני חצי שנה היה בגודל 2 סמ וכעת הכפיל את עצמו ל- 5 סמ עם זרימה עשירה. במצב כזה כורתים את הרחם?

הי, איני יכול לומר לך מה ״עושים״…אני יכול לומר לך מה אני עושה. ובכן, בודאי שאין שום סיבה להרחקת הרחם למעט במקרה של ממאירות. הממצא השחלתי מצדיק בירור - מעקב אולטראסאונד אחרי שינוי בממדי הממצא, בדיקת דופלר ובדיקת סמנים אונקולוגיים. במקרה של אי-ודאות ניתן לבצע לפרוסקופיה לבירור הממצא השחלתי. מאחר שהשרירן אינו תסמיני - אין סיבה להרחקתו ובודאי שלא להרחיק את הרחם. אם את מעונינת ביעוץ מעמיק ומפורט יותר את מוזמנת לקבוע פגישה במרפאת ״איה מדיקל״ 037646930. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם