התייעצות לפני כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

19/04/2021 | 19:28 | מאת: גלית

אני בת 47 מועמדת לניתוח כריתת רחם עקב רחם שרירני אשר גורם לבטן נפוחה, דימומים כבדים ולחץ על שלפוחית השתן. בשנת 2012 ביצעתי ניתוח עם פתיחת בטן להסרת שרירנים (סבלתי מכאבים עזים עקב נמק באחת המיומות), השרירנים חזרו ובשנת 2018 ביצעתי היסטרוסקופיה ניתוחית לניקוי השרירנים. שאלתי היא האם במצבי ולאור הקירבה לגיל הבלות ניתן לבצע הסרת השרירנים בלבד ללא כריתת הרחם?

שלום גלית, באופן תיאורטי ניתן לשקול הרחקת השרירנים בלבד. כדי להיות מעשי יותר חשוב לבדוקהאותך ולהתרשם מגודלו של הרחם, מספר השרירנים, מיקומם וכדומה. אשמח ליעץ לך אם תקבעי פגישה באיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם