דימום מועט מאוד במחזור

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

05/12/2017 | 19:49 | מאת: יעל

שלום, בת 37, ללא ילדים, ללא ניסיון מיני. מחזור סדיר כל 23-28 יום, דימום של כ-6 ימים. נעזרת תמיד בנורופן ב-48 שעות הראשונות. הפעם, לראשונה בחיי, כ-21 יום אחרי המחזור הקודם הופיע משהו שמזכיר מחזור אך ללא דימום - הפרשה חומה מינימלית ביותר, כתם עדין על התחתונית או על נייר הטואלט. ביומיים-שלושה הראשונים כמות מינימלית ביותר, היום מעט יותר אך עדיין לא מתקרב לכמות של מחזור (לא בכמות ולא בצבע). משולב לאורך כל הימים האחרונים בכאבי בטן דמויי מחזור אך בעוצמה נמוכה (אין צורך במשככי כאבים). הגודש בשד שמופיע תמיד טרום המחזור ירד עם הופעת ה"מחזור" אך לא כמו בד"כ. לא נוטלת גלולות. אין סיכוי שאני בהריון. מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שזה תקין? תודה מראש

שלום יעל, שינוי בתבנית הדימום הויסתי הוא תופעה מוכרת ושכיחה ואינו מעיד בדר"כ על הפרעה כלשהי. עם זאת, אם התופעה נשנית מן הראוי להבדק על ידי רופא נשים. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם