ציסטה בשחלה וממצא היפואקוגני ברחם.

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

19/01/2006 | 19:31 | מאת: אירית

עקב תכיפות במתן השתן וכאבים בבטן תחתונה נשלחתי לעושת אולטרסאונד ובאולטרסאונד גלתה הרופאה שבאזור השחלה הימנית הודגם ממצא ציסטי בגודל 3.5 ס"מ עם תוכן לא צלול בחלקה,בנוסף ברחם ממצא היפואקוגני קטן 0.9 ס"מ. אני בת 47 לאחר שלוש לידות מה זה אומר האם עלי לחשוש. לפני כחודשיים בצעתי בדיקה ציטולוגית מצוואר הרחם ויצא תקין. וגם בבדיקה וגינלית ואולטרסואנד וגינלי הכל היה תקין. תודה.

20/01/2006 | 00:59 | מאת: דר' דליה אדמון

שלום לך ראשית, הרשי לי להרגיעך, כי הממצא קרוב לוודאי נובע משינויים הורמונליים ואינו מדאיג. רצוי לחזור על בדיקת העל קול לאחר הוסת הקרובה ורק במידה והממצאים יתמידו להחליט על צורך בבירורו/טיפול נוסף. רצוי לבצע בדיקת הריון למרות הבירות הנמוכה בגילך כל טוב דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם