שכחתי גלולה ראשונה ולקחתי אותה ביום התשיעי יחד עם השנייה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

24/06/2017 | 10:04 | מאת: מיכ

שלום רב, אני לוקחת גלולות גינרה מזה כ4 חודשים, בחפיסה האחרונה הקדמתי את סיום החבילה ביומיים (בכדי לכוון את זמן הוסתו ולהקדימו לקראת נסיעה). לצערי, לא חישבתי נכון ואת החפיסה הבאה כמעט התחלתי לקחת ביום התשיעי במקום ביום השמיני. מאחר ושעת לקיחת הגלולה היא בשמונה בערב ושמתי לב לכך בתשע בבוקר של היום התשיעי, אז לקחתי את הראשונה בבוקר של היום התשיעי ואת השנייה בערב של היום התשיעי והמשכתי רגיל. האם אני מוגנת? קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בן זוגי גם ביום המשוער ליום הביוץ וגם ביום השמיני בו הייתי צריכה למעשה לקחת את הגלולה הראשונה. תודה

שלום רב, הסיכון להריון הוא קטן מאד. עם זאת לא ניתן לומר בודאות שהינך מוגנת. הפתרון במקרים אלה הוא להשתמש בפוסטינור כדי למזער את הסיכון עוד יותר. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם