מיומה וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

13/12/2005 | 17:04 | מאת: נעמי

שלום רב, אני בת 38, מנסה מזה 3 שנים להרות, 6 טיפולי IUI, 6 טיפולי IVF שעדיין לא הניבו תוצאות. יש לי מיומה (כנראה בגודל 14 מ"מ), בכל US הם מזכירים לי את המיומה אבל אומרים שהיא לא מונעת כניסה להריון ולא מציעים להסירה. שאלתי, האם יתכן מיומה ברחם שלא מפריעה לכניסה להריון? האם כדאי לי להסירה ולו רק להסיר את הספק הזה ? ובכלל אם אפשר להתייחס למיומות בהקשר טיפולי הפוריות. תודה רבה מראש.

13/12/2005 | 21:23 | מאת: ד"ר שלומי כהן-אילון

שלום לך, מיומה בקוטר 14 מ"מ אשר אינה בולטת לחלל הרחם אינה מפריעה ככל הנראה לפוריות. אין אינדיקציה להסירה רק כי היא שם. רצוי לבצע הערכת מצב של חלל הרחם בהיסטרוסקופיה אבחנתית לוודא שאין הפרעה בסדירות החלל או במבנה הרחם. ככלל, מיומות שאינן בולטות לחלל הרחם אינם מפריעות לפיריון, אלא אם הן בדופן הרחם ומעוותות את חלל הרחם או בקוטר של מעל ל-5 ס"מ עם כישלונות IVF חוזרים. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהלי פורום האשה והרחם