אפיזודות חוזרות של חום גבוה תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

28/01/2015 | 13:20 | מאת: אלה

הי בני בן שנה וחודש. סהכ ילד בריא ונמצא איתי בבית. בחודשיים האחרונים היה לו חום גבוה(בין 39-40) כ-4 פעמים (בערך כל שבועיים למשך מספר ימים). באחת הפעמים היה גם אירוע של פרכוס חום שנגמר באישפוז ושלילה של-דלקות שתן,אוזניים,גרון,ריאות. כל פעם נאמר לנו שזה ויראלי או אולי שיניים(אבל כזה חום גבוה??). האם נתקלתם במקרים כאלו? גם אני מטפלת ברפואה סינית ותוהה האם יש צורך להתערב... מדקרת אותו מידי פעם בזמן המחלה אבל האם יש צורך בטיפול מסודר למניעה? תודה רבה

08/02/2015 | 12:55 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

הי, מתנצלת על התגובה המאוחרת.. ולשאלתך - בעובדה כי מחלות החום חוזרות על עצמן, כמו גם הפרכוסים הנלווים, מלמדת כי קיים בגוף פתוגן כלשהו - חום פנימי, ליחה, קור פנימי - אשר בנך אינו מצליח לסלק בזמן המחלה. במצב שכזה, מנסה הגוף, שוב ושוב, באמצעות מחלות חום חוזרות, לסלק את הפתוגן, אך אם הדבר אינו צולח, הרי שהפתוגן שוקע לרבדים אנרגתיים עמוקים יותר ויותר, והופך לקשה יותר לסילוק. משום כך, אני ממליצה מאד על טיפול גם בין המחלות, למשך תקופה כלשהיא - על מנת לחזק את ילדך, ולאפשר לו לסיים את המאבק ולהיות בריא יותר. באם תזדקקי לייעוץ נוסף, מוזמנת לפנות אלי טלפונית ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער