בכי נוראי בלילות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

30/09/2014 | 01:32 | מאת: אתי

שלום רב, לבני בן השנה וחודשיים התגלתה דלקת באוזן תיכונה הוא בנוסף משתעל המון ויש לו גם נזלת ביקרנו אצל הרופא בספירת דם שלקח הכל היה בסדר ואנחנו מטופלים במוקסיפן, טיפות אזניים וסירופ לשיעול. הבעיה היא שהוא לא אכל אוכל מוצק כבר 5 ימים ואת החלב שלו )סימילאק( לא מעוניין לשתות פה ושם שותה מים. בלילה מתעורר באותה השעה כל יום בבכי נוראי ובצרחות של כמה דקות נשמע כאילו הקיבה שורפת לו ( פעם אחת עלה לו מעין מים כתומים) מבקשת את עזרתך באיבחון ממה יכול לנבוע. תודה

21/10/2014 | 08:42 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, הפנייה שלך נעשתה כבר לפני זמן רב ואנו לא ענינו ועל כך אני מתנצלת ובכל זאת - אענה, לטובת קוראים אחרים ומקווה שאתם כבר בריאים והלילות שקטים. בזמן דלקת אוזניים, כבכל מחלת ילדים אחרת, בהחלט תתכן ירידה בתאבון, אם כי אנו מצפים שכ- 48 ש' לאחר מתן האנטיביוטיקה יראה שיפור מבחינת התאבון. אם זה לא קורה - כדאי לחזור לרופא ולחפש את הסיבה לכך. לגבי הצרחות בלילה - דלקת אוזניים עלולה לגרום לכאבים. גם לאחר שיפור בדלקת - עדיין יתכנו כאבים על רקע הצטברות של נוזלים באוזניים, שנותרים באוזן פעמים רבות שבועיים ואפילו חודש לאחר סיום הדלקת. ניתן להקל על העאב באמצעות טיפות של שמן זית חמים עם שחומם עם חתיכה קטנטנה של שום או להעזר בטיפות אוזניים מאלחשות כמו אוטידין. עם זאת, עם תחת האנטיביוטיקה אין כל הקלה בכאבים, או רושם להחמרה - חשוב לחזור לרופא לבדיקה חוזרת. ובאופן כללי - אחרי הטיפול האנטיביוטי, ובעיקר אם מדובר על דלקות אוזניים חוזרות - כדאי לטפל בילד ברפואה משלימה - רפואה סינית או הומיאופתיה עשויים לסייע מאד בחיזוק הילד ובמניעת דלקות חוזרות, בריאות לכולנו\ ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער