צואה ירוקה כהה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

24/08/2014 | 10:51 | מאת: ליאם

שלום. בני בן 7 חודשים ניזון ממטרנה ומוצקים מרקים שונים (עוף,הודו,קציצות וכ'ו...) כבר היום השלישי שיש לו צואה ירוקה ממש כהה מאוד דומה לצבע שחור. מה הסיבה והאם אני אמורה לדאוג? מקבל 6 טיפות ברזל ו2 טיפות ויטמין די התנהגות כרגיל לא נראה שמשהו מציק לו. חייכן ומשחק! מגיל 4 חודשים מקבל ברזל ואף פעם לא הגיב בצורה כשלהי לטיפות. הצואה קצת קשה.

30/08/2014 | 17:26 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, כפי שציינת, בהחלט יתכן שהברזל גורם לצבע הירוק-שחור של הצואה, הם העלתם מינון? קיימות כמובן גם אפשרויות נוספות - צואה ירוקה, בראי הרפואה הסינית, מעידה על כך שמשהו בתזונה של בנך אינו מתאים, מזון מסויים שקשה עדיין לעיכול, כמות מזון גדולה מידי, עושר רב מידי של מרכיבים.. ולכן נסי לשחזר ולראות אם בימים האחרונים חל שינוי בתזונה - האם הוספת מזון חדש? האם עלתה כמות המזון באופן משמעותי או כמות המרכיבים בכל ארוחה? באם כן - חזרי צעד לאחור - הסירי את המרכיב החדש או צמצמי מעט את המרכיבים בארוחה (2-3 ירקות במרק במקום 5, לדוגמה), וראי אם העניין מסתדר. כעבור מספר שבועות ניתן לשוב ולנסות את המזון או ההרכב החדש, בהדרגה ובמתינות. האם נמצא כעת בתהליך של בקיעת שן? בזמן בקיעת שיניים, מערכת העיכול של תינוקות נמצאת בעומס רב, וכך, לעיתים, סוגי או כמויות המזון שהתאימו לפני הבקיעה, גורמים לעומס, אז כדאי לצמצם במידה חלקית, להסיר את המרכיבים החדשים ביותר, ולשוב אליהם, כאשר השן בקעה והיציאות חזרו לצבען התקין. ובכל מקרה - אם היציאות שחורות ממש, ולא ירוקות, דורש הדבר בדיקת רופא בשאלה של דימום במע' העיכול. מקווה שעזרתי, שבוע טוב, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער