לא לקחתי תוסף תזונה אומגה 3 בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

15/07/2013 | 06:29 | מאת: מרינה

שלום, אני מאוד אוהבת דגים, בעיקר טונה. בתחילת ההריון אכלתי הרבה טונה ואז חברה אמרה לי שמשרד הבריאות אינו ממליץ בגלל הכספית שזה אינו בריא בהריון אז הפסקתי לאכול טונה. בסופי שבוע הייתי אוכלת דגים, ארוחות שישי אצל ההורים, לא מסוג טונה (פעם בשבוע-שבועים). בשליש השלישי של ההריון התחלתי שוב לאכול טונה בכמיות קטנות יותר לאחר שקראתי באינטרנט שזה בסדר. אותה חברה המליצה לי ליטול תוסף תזונה אומגה 3 . קראתי באינטרנט שלפי מחקים- נשים הרות שלוקחות אומגה 3 , העובר יוצא חכם יותר. אני לא לקחתי את התוסף הזה כיוון שאני יודעת שהוא מצוי בדגים וגם הגניקולוגית אמרה שהדבר אינו נכון- שאומגה 3 אינו מטפח את האינטליגנציה, שזה שטיות מה שאומרים ושהאינטליגנציה נקבעת לפי הגנים. התינוק שלי בן 4 חודשים. הוא מאוד חיוני, מגיב, מתעניין, סקרן, צוחק ומחייך הרבה, ממלמל, מכניס את כל האגרוף לפה...הוא מאוד חכם. אני רק מניקה ואוכלת הכל... רציתי לדעת אם הפסדתי שלא לקחתי את התוסף בהריון והאם להתחיל לקחת עכשיו, שזה לא קצת מאוחר מדי? תודה.

15/07/2013 | 23:26 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, אין משמעות ללקיחת אומגה 3 כעת. ונשמע, ממה שאת מספרת, שהתינוק שלך בריא ומשמח עד מאד. כשיגדל מעט, תוכלי להוסיף לו תוסף של אומגה 3 ,אם כי - אני נוטה שלא להמליץ להוסיף תוספים לילדים, אלא אם כן חשובים לטיפול בקושי ספציפי. מקווה שעזרתי, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער