בעיית קשב ללא היפראקטיביות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

02/07/2013 | 09:08 | מאת: אמא

בוקר טוב, בתי בת 7,עברה בדיקת טובה בשל חשש לבעיית קשב. התוצאה הכללית יצאה תקינה אך נצפתה בעייה של קשב אשר השתפרה בעקבות נטילת רטלין. בסך הכללי לומדת טוב, אך צריכה מידי פעם סימן שיחזיר אותה להתרכז בשיעור. מה ניתן לעשות כדי לשפר את הקשב ללא נטילת רטלין או תרופות אחרות? בתודה מראש

02/07/2013 | 09:30 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, ישנם אמצעים שונים לטיפול בהפרעת קשב, שלא באמצעות תרופות, הכוללים - תוספי מזון (כמו אומגה3 ואחרים), תרכובות שונות של צמחי מרפא (כמו פוקוס, של רפואות), דיקור סיני, נטורופתיה, הומיאופתיה, ביופידבק ועוד שלל אפשרויות. ממליצה לקרוא קצת ולראות מה מתאים לכם. לעיתים שיטה מסויימת מסייעת מאד לילד אחד ואינה מסייעת לאחר, ולכן כדאי לנסות ולראות מה עוזר. ניתן לטפל בשילוב עם הריטלין, אז ניתן לכוון את הטיפול למיתון תופעות הלוואי של התרופה. בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער