נראה כמו עקיצות קטנות, אבל הן לא. לילדה בת 3.5.

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

26/09/2012 | 13:02 | מאת: מיכל

לגלי, שלום. בתי בת ה3.5 סובלת כבר חודש מנקודות קטנות ומגרדות מאוד שנראות כמו עקיצות קטנטנות בעיקר בגפיים בתפזורת (לא צמודות), אבל הן לא בוודאות! רופא עור איבחן את הבעיה כאימפטיגו, ונתן לה אנטיביוטיקה ומשחות אנטיביוטיות.(אני גם לא בטוחה שהאיבחון נכון.) סיימה את האנטיביוטיקה שום דבר לא עוזר. ממשיכים להופיע לה ה"עקיצות" האלה. אני עובדת עצות. האם רפואה סינית יכולה לעזור כאן?

30/09/2012 | 00:52 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום מיכל, היות ולא ראיתי את הנגעים של בתך, קשה לי לחוות דעה באשר לאבחנה. עם זאת, יש בהחלט מקום לפנות לטיפול ברפואה סינית, היות והרפואה הסינית יעילה מאד בטיפול בסוגים שונים של נגעים עוריים. לעיתים די בטיפולים ספורים לפתרון הבעיה ולפעמים נדרשים מספר חודשים, בהתאם לאבחנה.ממליצה כי תחזרי לרופא העור, על מנת להתקדם עם האבחנה, במקביל לפנייה למטפל ברפואה סינית המומחה לטיפול בילדים.בינתיים, ניתן להקל על הגרד באמצעות אמבטיות עם שיבולת שועל - לוקחים ככוס של שיבולת שועל, מכניסים לחיתול בד וקושרים ומכניסים למי האמבט. ניתן לחזור על האמבטיות מספר פעמים ביום, אם יש צורך. אם תזדקקי לסיוע במציאת מטפל באזור מגוריכם, תוכלי לפנות אלי טלפונית, בהצלחה! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער