דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

17/04/2012 | 10:15 | מאת: טל

הי,בתי בת חצי שנה סובלת מדלקת ב2 האוזניים,באחת יותר חריפה. לוקחת אנטיביוטיקה החל מאתמול, מה ניתן לעשות בנוסף?מתי נכון לתת לה את אנטיביוטיקה?האם שמן לבנדר איכותי של פרימוורה מותר לטפטוף ישיר באוזן? ומה ניתן לעשות להבא במקום האנטיביוטיקה-ו

טל שלום, בשלב הזה תמשיכו עם האנטיביוטיקה כפי שיעץ הרופא ותסיימו אותה ע"פ המתוכנן, במקביל, רצוי לתת לביתך פרוביוטיקה על מנת לשמור על המאזן התקין של החיידקים הבריאים במערכת העיכול, ניתן לקנות פרוביוטיקה המתאימה לילדים בכל בית מרקחת. אני ממליץ על פרויביוטיקה קידס של אלטמן אבל אתה יכול לשאול את הרוקח. לגבי שמנים, לא מומלץ לשים שמנים באוזן אם יש הפרשה מהאוזן- זהו יכול להיות סימן שיש נקב בעור התוף ולכן כדאי להיזהר. ובכלל, הדרך הנכונה היא לשים שמן ע"ג שמן נשא כגון שמן זית/ שמן שומשום וכו ולא ישירות על העור, במיוחד בגיל הצעיר. באופן כללי- אני חושב שעדיף להשתמש בשמנים מהולים מוכנים של חברות טובות ולא לרקוח לבד בבית אם אין לך הסמכה או ניסיון בתחום. חברות שמייצרות שמנים טובים לאוזניים לילדים הן בייביטבע, שלוס ופלא-אוזן. על מנת לסייע להחלמה של האוזן ולהפחית כאב אפשר לחמם מעט שמן זית עם שום חתוך, ***לקרר את השמן*** ואז להזליף לאוזן או לשים על מעט צמר גפן ולשים באוזן. ולסיכום, הטיפול הנכון בדלקות אוזנים בילדים היא ע"י טיפול מונע לני הדלקת ובטיפול אחראי המתחשב נכונה באבחנה הרפואית הקונבנציונלית תוך כדי הדלקת. אני ממליץ לך לפנות למטפל מוסמך לטיפול בילדים, אשמח לסייע לך למצוא מטפל טוב באיזור מגורייך, בברכה, אסף מור 0522546880

20/04/2012 | 00:40 | מאת: טל

תודה רבה על המענה המאוד מפורט ורציתי לשאול אם דרך ההנקה עוברת הפרוביוטיקה שאני נוטלת (של סופהרב במקרה)וזה מחליף פרוביוטיקה משלה, אם לא-מה הדרך לשים לה -במים במזון המרוסק? דבר אחרון לפי עצתך באם אשים צמר גפן טבול בלבנדר ושמן זית תהיה עזרה? תודה מראש ושבת שלום

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער