תינוק בן 5 חודשים לא עולה מספיק במשקל

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

30/03/2012 | 10:09 | מאת: אופירוש2012

שלום בני בן החמישה חודשים ניזון עד כה מהנקה בלבד. מבחינת נתוני גובה והיקף ראש תקינים ושומרים על אותה עקומה. נתוני המשקל: לידה 3.525 ק"ג חודש: 4.330 ק"ג חודשיים: 4.940 ק"ג 3 חודשים: 5.440 ק"ג 4 חודשים: 5.8 ק"ג 5 חודשים: 6.175 ק"ג מלבד זאת הקטן מאוד פעיל, סקרן מאוד, משחק, צוחק, מחייך, לא ישנוני, ממלמל הרבה וסה"כ מתפתח מאוד יפה בתקופה האחרונה היניקות שלו מאוד קצרות, 5 דקות במקסימום משני הצדדים. מגיל 4 חודשים התחלנו לתת לו טעימות של פירות וירקות בכפית ולא הייתה בעיה מיוחדת עם זה. בנוסף מגיל 4 חודשים אנחנו במעקב בטיפת חלב ואצל רופאת הילדים לבדוק מדוע לא עולה מספיק במשקל. האחיות בטיפת חלב אמרו שזה נראה כי לא מקבל מספיק קלוריות ויש להוסיף לאוכל מזונות עתירי קלוריות ושומן, המליצו על טחינה, שמן שקדיה, דייסות וכד'. הרופאה אמרה שהחיתוך של האחוזונים לא הכי שכיח בעולם אבל גם יכול להיות גנטי והמליצה לנו על שקילת ניסיון לבדוק כמה הוא אוכל בהנקה, ביצענו שקילה כזו והיה נראה כי אוכל באזור ה 100 מ"ל. בלי כל קשר לקראת החזרה לעבודה אני מעוניינת להפסיק את ההנקה בהדרגה, אבל עד כה לא מצליחה, ברגע שהוא מכניס את הבקבוק לפה, הוא מוציא אותו מיד (יש לציין שעד גיל 4 חודשים היה לוקח בקבוק). הרופאת ילדים לא המליצה לנו בשלב זה על בדיקות דם, אבל אני ובעלי ביקשנו כדי לשלול כל דבר אחר (למרות שאלמלא המשקל אין שום סיבה אחרת לעשות זאת) הרגשה שלי שהוא לא מגדיל את כמויות האוכל שלו (ואולי אף הפחית). האם נכון להתחיל במזונות כאלו? מאיזה גיל מותר לתת שקדיה? איך עוברים איתו לבקבוק (חלב שאוב או תמ"ל) מבלי שייכעס עליי? האם אי העלייה המספקת במשקל צריכה להדאיג אותי? עם אילו גורמים ניתן להתייעץ במצב כזה? מתנצלת מראש על כל השאלות, זהו בני הראשון ואני מרגישת חסרת אונים וניסיון. תודה מראש

אופיר שלום, אני מבין את הדאגה שעולה מתוך הפנייה הארוכה שלך. אני חושב שיש לבחון את נושא המשקל יחד עם המעבר לפורמולה ולמזונות מוצרים ורק אחר כך אם לא תהיה עליה במשקל להתחיל לעשות בירורים נוספים. השאלות שלך הם רבות מאוד, מאוד קשה לענות עליהן בפורום מכיוון שחלקן קושרות בתוכן הרבה מאוד נושאים ריגשיים. אני ממליץ להיפגש עם מטפל/ת מוסמכ/ת או יועצת הנקה שיוכלו לסייע לך עם כל השאלות. אשמח לסייע לך למצוא מטפל באיזור מגורייך בבקכה, אסף מור www.AssafMor.com 052-2546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער