סבוריאה בפנים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

20/02/2012 | 13:39 | מאת: נטע

בתי בת 4 חודשים ויש לה כתם סבוריאה בצד הלחי, ובמרפקים, היינו אתמול אצל רופא עור שנתן לנו להשתמש במשחה עם קורטיזון clobetasone butyrate ואמר לי עד 5 ימים בגלל שהיא מכילה קורטיזון. זה נורא מדאיג אותי שהמשחה לא תעשה נזק גרוע יותר, אין משהו טבעי יותר לטיפול בבעיה? האם זה בטוח להשתמש במשחה לעור כה עדין? בבקשה תשובה דחוף אני צריכה למרוח לה היום

נטע שלום, משחות עם קורטיזון הן טיפול מוכר ובטוח בילדים כך שאם הרופא שנתן לך את המשחה הוא רופא מומחה לילדים סביר להניח שהוא נתן לך משחה במינון שאינו מסוכן לביתך. הבעיה עם הקורטיזון שבד"כ הוא אינו מרפא את המחלה אלא רק מעלים את הסימנים שלאחר הטיפול חוזרים שוב באותו המקום או בצורה אחרת. זאת הסיבה שאנו ממליצים על טיפול מהשורש בבסיס הבעיה ולא רק בתסמין החיצוני שלה על העור. יש הרבה משחות טיבעיות טובות לטיפול בבעיות עור חלקן כמו הסטרואידים מטפלות בגירוי עצמו וחלקן מטפלות יותר לעומק. בחנויות הפארמה יש מספר משחות טובות הומיאופתיות, כמו כן ישנן משחות טובות של חברת אדרמה ע"ב שיבולת שועל ושל חברת קאמדיס ע"ב צמחים סינים. גם את המשחות האלו רצוי לשלב במקביל לטיפול בהומיאופתיה, או רפואה סינית אצל מטפל מומחה לטיפול בילדים. אשמח לייעץ לך על מטפל באיזור מגוריך, את מוזמנת ליצור עימי קשר, בברכה, אסף מור, www.AssafMor.com

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער