מחקר חדש לגבי מתן ויטמינים לילדים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

13/10/2011 | 11:24 | מאת: שרון

שלום. הבוקר קראתי על מחקר חדש שהתפרסם, שויטמינים ותוספי מזון מסוכנים. אני נותנת לבתי, בת ה-6, כל יום, מולטי ויטמין. אנו גרים באירופה ומומלץ לתת לילדים בעיקר ויטמין D בגלל כמות השמש המועטה. עם קריאת המחקר, עלו בי חששות שאולי עליי להפסיק מייד לתת לה את המולטי-ויטמין. מהי המלצתכם? תודה

21/10/2011 | 00:53 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, ראשית, אני מתנצלת על האיחור בתשובה, הנובע מרצף החגים והאירועים אצלנו. הסכנה העיקרית במתן ויטמינים הוא מתן יתר של ויטמינים מסיסים בשומן, משום שאלו אינם מופרשים החוצה, כאשר רמתם בגוף מספקת, אלא נאגרים ועלולים לגרום לתחלואה. מדובר בויטמינים D,E,A,K. נכון כי יש המלצה לתת לילדים אשר אינם נחשפים לשמש ויטמין D, אך חשוב שתעשי זאת בתאום עם רופא הילדים שלכם, ולפי הצורך. לגבי מולטי ויטמין - איני יודעת אלו ויטמינים כולל זה שאתם נוטלים, ואיני מוצאת מקום לתיתו בכל מקרה, אלא, שוב - רק בהתייעצות עם הרופא המטפל. לגבי תוספי מזון - חשוב לדעת באלו מדובר. בברכה, ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער