מרווה לתינוקות נגד גזים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

16/06/2011 | 18:12 | מאת: אילנה

האם מומלץ לתת ל תינוקות מרווה נגד גזים ומה המינון

18/06/2011 | 23:46 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום אילנה, איני מכירה טיפול של מרווה כנגד גזים. מרווה הוא שמן אתרי חזק מאד ואינו מתאים, ככל הידוע לי, לטיפול פנימי בתינוקות. גם כתה, הוא מתאים לטיפול בליחה אך לא בתינוקות צעירים. קיימים פתרונות שונים לגזים בתינוקות, ביניהם: לאמהות מניקות - שתית תה שומר רב, במקום מים לתינוקות הניזונים מתמ"ל - הכנת הפורמולה על בסיס תה שומר במקום מים . תכשירים המכילים שומר - כמו גרייפווטר. היה כאן בפורום דיון לאחרונה, אם התכשיר מכיל אלכוהול. אין לכך שום סימוכין ממה שכתוב על התכשיר, אך מעבר לכך איני יודעת. תכשירים הומיאופתיים הנמכרים בבתי המרקחת סימיקול (טיפטיפות) - תכשיר הסופח את בועות הגז במעי התינוק פרוביוטיקה - בפרט כזו שמכילה לקטובצילוס מסוג lactobacillus reuteri אפשרות נוספת היא פניה לטיפול ברפואה משלימה - הומאופתיה קלאסית או רפואה סינית, בידי מטפל המומחה בטיפול בתינוקות, עשויים לסייע מאד. בהצלחה, ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

23/06/2011 | 14:54 | מאת: נופית

גם אני ראיתי דיון שבו טענו שגרפווטר מכיל אלכוהול ובדקתי את הנושא לעומק (שאלתי שני רוקחים שאני מאוד מעריכה וסומכת עליהם) ושניהם אמרו לי שזה לא נכון - גרפווטר לא מכיל אלכוהול והוא בטוח לחלוטין לשימוש. אני באופן אישי נוהגת לתת אותו לקטנה שלי וזה מאוד עוזר (ונתתי אותו גם לגדול שלי כשהיה תינוק והיום הוא בן 3).

19/06/2011 | 14:13 | מאת: ציפי זהבי

יש כאלה שחושבים שמרווה זה טוב לתינוקות. אני לא מכירה איך מטפלים עם זה. אני בכל מקרה שמעתי שהרבה משתמשים בגרייפווטר אבל אני משתמשת בתרופה טבעית שהיא בעיקרון לכל המשפחה גם עם הנכד שלי כשאני שומרת עליו- קרבוסינזין. אימא שלו תמיד מתפלאת מחדש איך אצלי זה עובר בקלות וזה טבעי לגמרי וגם אני משתמשת בזה כשיש צורך. אם את באמת בעניין של תרופות טבעיות זה יכול להיות פתרון מעולה בכל מקרה רק בריאות :)

19/06/2011 | 23:26 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

חשוב לדעת כי קרבוסינזין היא תכשיר הומיאופתי המיוצר ע"י חברת בוארון. התכשיר אינו מיועד באופן ספציפי לגזים או לתינוקות ולכן, לפני השימוש בו, יש לבדוק מול החברה באם ניתן לתת אותו לתינוקות. ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער